Certifikace v oblasti produktů a služeb
- QMS – řízení kvality produktů a služeb – ISO 9001
- EMS/EMAS – ochrana životního prostředí – ISO 14001
- BOZP (OHSMS) – bezpečnost a ochrana zdraví při práci – ISO 45001
- ISMS – bezpečnost dat – ISO 27001
- EnMS – hospodaření s energií – ISO 50001
- MD ZDRAVOTNICKÉ PROSTŘEDKY – ISO 13485
- SVAŘOVÁNÍ – ISO 3834
- HACCP – BEZPEČNOST POTRAVIN – ISO 22000
- SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST
Certifikované oblasti
- POTRAVINY
- MECHANICKÁ VÝROBA
- VÝROBA ZBOŽÍ
- VÝROBA STAVEBNÍCH HMOT
- STAVEBNÍ ČINNOSTI
- VÝSTAVBA BUDOV A KOMUNIKACÍ
- CHEMICKÁ VÝROBA
- VÝROBA A ROZVOD ENERGIE
- ZDRAVOTNICTVÍ
- SLUŽBY
- VETERINÁRNÍ ČINNOSTI
QMS – řízení kvality produktů a služeb
Systém řízení jakosti (anglická zkratka QMS = Quality Management System) je definován jako skupina postojů, procesů a procedur vyžadovaných pro plánování a provádění (výroba/služby) v oblasti hlavní činnosti organizace. QMS spojuje různorodé vnitřní procesy v organizaci a směřuje k procesnímu přístupu při provádění projektu. QMS umožňuje v organizacích rozpoznávání, měření a zlepšování různorodých procesů tak, že vedou ke zlepšení výkonu společnosti.
VÝSLEDEK CERTIFIKACE QMS
Spokojení stávající a noví zákazníci a další zainteresované strany
EMS/EMAS – ochrana životního prostředí
Systém ochrany životního prostředí. (anglická zkratka EMS = Environmetal Management System) je definován jako skupina postojů, procesů a procedur vyžadovaných pro plánování a provádění (výroba/služby) v oblasti hlavní činnosti organizace. EMS spojuje různorodé vnitřní procesy v organizaci a směřuje k procesnímu přístupu při provádění projektu. EMS umožňuje v organizacích rozpoznávání, měření a zlepšování různorodých procesů tak, že vedou ke snížení negativních dopadů na životní prostředí.
VÝSLEDEK CERTIFIKACE EMS/EMAS
Umožňuje organizacím posoudit, řídit a neustále zlepšovat své životní prostředí. Systém je globálně použitelný a otevřený pro všechny typy soukromých a veřejných organizací.
BOZP – bezpečnost a ochrana zdraví při práci
BOZP (bezpečnost a ochrana zdraví při práci) – zkratka z angličtiny SMS – je definován jako skupina postojů, procesů a procedur vyžadovaných pro plánování a provádění (výroba/služby) v oblasti hlavní činnosti organizace. SMS spojuje různorodé vnitřní procesy v organizaci a směřuje k procesnímu přístupu při provádění projektu. SMS umožňuje v organizacích rozpoznávání, měření a zlepšování různorodých procesů a řídit rizika bezpečnosti práce tak, že vedou ke zlepšení pracovního prostředí a minimalizaci úrazů. Zahrnuje systematické postupy, praktiky a zásady pro řízení bezpečnostních rizik. Umožňuje organizacím optimalizaci dopadů činností a výrobků na bezpečnost práce a pracovní prostředí.
VÝSLEDEK CERTIFIKACE BOZP
Plnění závazných povinností, lepší výsledky kontrol zákaznických, inspekčních nebo dozorových orgánů.
ISMS – bezpečnost dat
Systém řízení bezpečnosti informací (Information Security Management System – ISMS) je dokumentovaný systém, ve kterém jsou chráněna definovaná informační aktiva, jsou řízena rizika bezpečnosti informací a zavedená opatření jsou kontrolována. Patří sem digitální bezpečnostní techniky vyvinuté k zabránění nebo zmírnění kybernetických útoků. ISMS obsahuje obecné obrysy, jakož i specifické techniky pro implementování kybernetické bezpečnosti. Existuje mnoho výhod, které stojí za získání certifikace včetně možnosti získání kybernetického pojištění. Také sem patří Zákon o zpracování osobních údajů základním právním předpisem upravujícím ochranu osobních údajů a činnost Úřadu pro ochranu osobních údajů který provádí nařízení EU 2016/679 (GDPR). Smyslem ISMS je řízená ochrana osobních údajů realizovaná Listinou základních práv a svobod zaručeného práva na ochranu občana před neoprávněným zasahováním do jeho soukromého a osobního života neoprávněným shromažďováním, zveřejňováním nebo jiným zneužíváním osobních údajů.
VÝSLEDEK CERTIFIKACE ISMS
Kybernetická bezpečnost – optimalizace ochrany dat, plnění závazných povinností, lepší výsledky kontrol a vnitřních i vnějších ataků.
EnMS – hospodaření s energií
Systémy managementu hospodaření s energií. Energetický management zahrnuje procesní, systémová a realizační opatření, a to beznákladová nebo nízkonákladová. Cílem je snížit spotřebu energie a provozní náklady, ovšem ne na úkor kvality vnitřního prostředí a komfortu uživatelů.
VÝSLEDEK CERTIFIKACE EnMS
Optimalizace spotřeby energie. Plnění závazných povinností, lepší výsledky kontrol zákaznických, inspekčních nebo dozorových orgánů.
MD – zdravotnické prostředky
Systém řízení zdravotnických prostředků (Medical devices MD) je definován jako skupina postojů, procesů a procedur vyžadovaných pro plánování a provádění (výroba/služby) v oblasti dovozu, výroby, distribuce a servisu zdravotnických prostředků. Systém řízení spojuje různorodé vnitřní procesy v organizaci a směřuje k procesnímu přístupu při provádění projektu.
VÝSLEDEK CERTIFIKACE MD
Systém řízení umožňuje v organizacích rozpoznávání, měření a zlepšování různorodých procesů tak, že vedou ke zlepšení výkonu společnosti.
SVAŘOVÁNÍ
Systém řízení procesu svařování je definován jako skupina postojů, dalších procesů a procedur vyžadovaných pro plánování a svařování v oblasti hlavní i vedlejší činnosti organizace. Spojuje různorodé vnitřní procesy v společnosti a směřuje k procesnímu přístupu při svařování. Umožňuje v organizacích rozpoznávání, měření a zlepšování různorodých procesů tak, že vedou ke zlepšení výkonu společnosti.
VÝSLEDEK CERTIFIKACE SVAŘOVÁNÍ
Umožňuje v organizacích rozpoznávání, měření a zlepšování různorodých procesů tak, že vedou ke zlepšení výkonu společnosti.
HACCP – bezpečnost potravin
Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (Hazard Analysis and Critical Control Points, HACCP) ve výrobě potravin je jeden ze základních nástrojů, jak účinně předcházet rizikům ohrožujícím bezpečnost potravin.Vytvoření a zavedení systému HACCP je vyžadováno povinně u všech výrobců potravin na základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin. Tento systém je určen pro všechny potravinářské podniky zajišťující výrobu, zpracování a distribuci potravin a také pro podniky, které svými produkty do potravinového řetězce vstupují (zemědělství, výroba obalů, apod.). Bezpečnost potravin je obor, který se zabývá zajištěním výroby, distribuce a prodeje potravin tak, aby se předešlo jejich kontaminaci a z toho vzniklým alimentárním onemocněním. V celém potravinovém řetězci, od zemědělců a producentů až po maloobchodníky a restaurátory, jsou obvykle zavedeny právní předpisy a kontroly, které snižují riziko kontaminace.
VÝSLEDEK CERTIFIKACE HACCP
Systém řízení umožňuje v celém potravinovém řetězci, od zemědělců a producentů až po maloobchodníky a restaurátory, dodržování právních předpisů a kontrol, které snižují riziko kontaminace.